17 - 21 Σεπτεμβρίου

Εκδρομή Στην Κάρπαθο

Περιγραφή Προορισμού

Νησί των αντιθέσεων είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του δεύτερου σε έκταση νησιού των Δωδεκανήσων. Από τη μια, η «δωρική» ραχοκοκαλιά της με τις ψηλές βουνοκορφές, τα ανόθευτα τοπία και τα «ιδιαίτερα» χωριά που τιμούν ευλαβικά τις παραδόσεις. Από την άλλη, οι μοσχοβολιστοί πευκώνες, οι γαλαζοπράσινες αγκαλιές, αλλά και η ιστορία, που δίνει το παρόν σε κάθε γωνιά του τόπου. Οι άνθρωποι αγνοί, ανεπιτήδευτοι, γλεντούν με την ψυχή τους στα τοπικά πανηγύρια, όπου αναβιώνουν ήθη και έθιμα αναλλοίωτα στο χρόνο. Για εμπειρίες μοναδικές και εικόνες ανεπανάληπτες, αξίζει να επισκεφθείτε τα χωριά του νησιού. Εκεί όπου χτυπά η ανόθευτη ψυχή της Καρπάθου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά από Σέρρες αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης – Σέρρες
  • Μεταφορά από αεροδρόμιο Καρπάθου στο ξενοδοχείο και επιστροφή
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κάρπαθος με επιστροφή
  • Τέσσερις  διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Την ημερήσια εκδρομή στη Σαρία με φαγητό με ξεναγό
  • Την ημερήσια εκδρομή στην Όλυμπο με ξεναγό
  • Την απογευματινή εκδρομή στα χωριά της Καρπάθου με ξεναγό
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισόδους μουσείων , αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα

1η ημέρα Θες/νίκη-Αθήνα- Κάρπαθος:

Αναχώρηση στις 04.00 για Θεσσαλονίκη , πτήση στις 07.00 , μέσω Αθηνών φθάνουμε στην Κάρπαθο στις 11πμ μεταφορά στα Πηγάδια και στο ξενοδοχείο μας Χρόνος ελεύθερος , παραλαβή δωματίων στις 2μμ , ξεκούραση και το απόγευμα στις 5 θα κάνουμε την πρώτη εκδρομή μας στα χωριά Πύλες όπου θα δούμε το ηλιοβασίλεμα , στο Φοινίκι όμορφο ψαροχώρι και Αρκάσα. Επιστροφή στα Πηγάδια, Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κάρπαθος – Σαρία:

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημερήσια εκδρομή με καραβάκι στη Σαρία νησίδα που βρίσκεται ακριβώς στα Βόρεια της Καρπάθου , ανήκει στην κοινότητα της Ολύμπου .Το νησί αποτελούσε τμήμα της Καρπάθου που χωρίστηκε από αυτήν μέσω της διάβρωσης.
Αφού κολυμπήσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά και περπατήσουμε μέσα στον αρχαίο κόσμο του ακατοίκητου νησιού, φαγητό και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας .

3η ημέρα Κάρπαθος – Όλυμπος:

Πρωινό και αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην εκθαμβωτική Όλυμπο, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς οικισμούς του νησιού, που μοιάζει να ακροβατεί ανάμεσα σε δύο λόφους με ιστορία που φθάνει στον 9ο αιώνα και μεταφερόμαστε νοερά σε αυτές τις εποχές με τις εικόνες που αντικρύζουμε. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια , θα δούμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πλατεία του χωριού, το λαογραφικό μουσείο Ολύμπου κ.α. Στη συνέχεια μετάβαση στο Διαφάνι για μπάνιο και φαγητό , επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Κάρπαθος – Κάσος:

Πρωινό και σήμερα θα έχουμε προαιρετική εκδρομή στην Κάσο . Εναλλακτικά εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή στην Κάσο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νησιού τα Πηγάδια , να δούμε το Επαρχείο , το Αρχαιολογικό μουσείο τα κτίρια των Ιταλών κ.α. θα έχουμε χρόνο για καφέ , μπάνιο και φαγητό.

5η ημέρα Κάρπαθος – Αθήνα – Θεσσαλονίκη:

Πρωινό , αναχώρηση για αεροδρόμιο πτήση στις 11.25 για Αθήνα και 16.35 πτήση από Αθήνα άφιξη στις 17.30 στη Θεσσαλονίκη όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για επιστροφή στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις

HOTEL  KONSTANTINOS PALACE  5* : 750 €

HOTEL SEVEN STARS  3*: 610 €

Διάρκεια Εκδρομής
5 ΗΜΕΡΕΣ
Τιμή ανά άτομο
από 610€
Κατηγορία
Αναχωρήσεις
ΣΕΠ