Skip to main content

Κάθε βλέμμα αντιλαμβάνεται ακόμα και την ίδια Thea διαφορετικα…

Σίγουρα οι επιλογές για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις είναι αμέτρητες, για αυτο εμείς διαλέξαμε τους top 3  Χριστουγεννιάτικους προορισμούς που θα σου χαρίσουν την απολυτή ταξιδιωτική εμπειρία!

 

ΒΙΕΝΝΗ

Η πιο αυτοκρατορική πρωτεύουσα της σύγχρονης Ευρώπης με την αρχιτεκτονική και την επιρροή του Μπαρόκ να ξεχωρίζει μπαίνει στο νούμερο 1 της λίστας.

Έχει κουλτούρα, έχει ταυτότητα και όχι άδικα χαρακτηρίζεται ώς η πόλη της μουσικής και της τέχνης. Οι μελωδίες τα λαμπιόνια και οι μυρωδιές, συνάπτουν το πιο παραμυθένιο προορισμό στην Ευρώπη. Gluhwein στο χέρι και ατελείωτες βόλτες στις πλατείες και τα στένα σε περιμένουν για να τα ανακαλύψεις .Μην παραλείψεις να επισκεφτείς την όπερα και φυσικά το Caféé Central ένα ιστορικό καφέ όπου Μπαιτοβεν & Φροιντ έπιναν τον καφέ τους,αυτό που σε κερδίζει είναι η ατμόσφαιρα που έχει μείνει απαράμιλλη στο χρόνο. Τα χιλιοτραγουδησμένα βιενέζικα δάση και η λουτρόπολη Μπάτεν σιγουρά είναι ένα Highlight που πρέπει να το προσθέσεις στο ταξίδι σου.

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Ατμοσφαιρική και λαμπερή η Πράγα αποτελεί τον top προορισμό Χριστουγέννων, αφού η ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα βρίσκεται σε κάθε γειτονιά. Αμέτρητες χριστουγεννιάτικες αγορές γεμάτες αρώματα και λιχουδιές, σε περιμένουν να τις απολαύσεις στην πλατεία της παλιάς πόλης. Το κάστρο της Πράγας, το αστρονομικό ρολόι και η γέφυρα του Καρόλου που ενώνει την παλιά με την νέα πόλη πάνω από το ποταμό Vltava εντυπωσιάζουν! Φυσικά θα δείς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και την Βασιλική του Αγίου Γεωργίου. Αν έχεις χρόνο σου προτείνουμε ανεπιφύλαχτα μια εκδρομή στο Καρλοβί-Βάρι, την βασιλική λουτρόπολη στην κοιλάδα του ποταμού Tepla με ταξιδιώτες από όλο το κόσμο αφού έχει ιαματικά νερά γεμάτα  με θεραπευτές ιδιότητες. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τσεχικό γκούλας(σούπα) με τσέχικη μπύρα. Για επιδόρπιο η έκπληξη είναι το Trdelnik .

 

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Αν ονειρεύεσαι να ξυπνήσεις στο απολυτό χειμωνιάτικο σκηνικό, τότε η Φινλανδία δεν πρέπει να λείπει από την λίστα με τα ταξίδια που πρέπει να πραγματοποιήσεις. Ένα αρκτικό ταξίδι που θα το θυμάσαι για πάντα! Παραμυθένια τοπία, βόλτα με snowmobile και βόλτες με τα έλκηθρα που σέρνουν τα αξιολάτρευτα σκυλάκια χάσκυ. Δεν γίνεται να μην πάς στο Ροβανιέμι και την πατρίδα του Άι Βασίλη που σε περιμένει όποια εποχή του χρόνου και να το επισκεφτείς, πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα ώστε να ζήσεις την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία και αν είσαι τυχερός μπορεί να απολαύσεις και το Βόρειο σέλλας. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη παραδοσιακή σούπα lohikeitto με σολομό, γενικά οι Φιλανδοί αγαπάνε τις σούπες και ότι τους κρατάει ζεστούς.

Εμάς μας κρατάνε ζεστούς τα ταξίδια. Εσάς ..?

 

  • Για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ τα καλύτερα οργανωμένα ταξίδια για την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών πατήστε εδώ και ξεφυλλίστε ευχάριστα!
  • Για να μάθετε πώς πραγματικά μπορεί ένα τουριστικό γραφείο να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το ταξίδι που ονειρεύεστε πατήστε εδώ
  • Για να ταξιδέψετε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου, συμπληρώνετε τα κενά και TRAVEL NOW 

 

Directed by Thea Travel team