30/12/2022 - 17/1/2023

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ & ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ:

CELEBRITY CRUISES / INFINITY

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικό εισιτήριο ,φόροι αεροδρομίων
2 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο σε ξενοδοχείο 4*
2 διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες σε ξενοδοχείο 4*
Μεταφορές από και προς : το πλοίο, τα αεροδρόμια ,τα ξενοδοχεία
13 ήμερη κρουαζιέρα
Καμπίνα εσωτερική
Λιμενικοί φόροι
Τα φιλοδωρήματα του πλοίου
Πλήρη διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και soft drinks.
Συμμετοχή στα προγράμματα διασκέδασης ,θέατρο ,καζίνο ,παραστάσεις.
Πρόσβαση σε γυμναστήριο ,πισίνες τζακούζι .
Συνοδός του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Εκδρομές στα λιμάνια
Αλκοολούχα ποτά
Ιατρικές υπηρεσίες ,ασφάλεια
Φιλοδωρήματα / τέλη υπηρεσίας
Υπηρεσίες Aqua Spa κλπ

1η ημέρα: 30-31 /12 : ΑΘΗΝΑ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ, ΧΙΛΗ

Πτήση για Σαντιάγο με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη την επόμενη ημέρα και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: 01/01 : ΣΑΝΤΙΑΓΟ, ΧΙΛΗ

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Σαντιάγο αξίζει να επισκεφτούμε αρκετά μέρη. Ο λόφος San Cristobal, μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης, που στεφανώνεται με το άγαλμα της Παναγίας της Ελεούσας. Η θέα από εκεί είναι καταπληκτική. Περνώντας από την ιστορική λεωφόρο Δημοκρατίας φτάνουμε στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την Ο’ Χίγκινς, που διακοσμείται με αγάλματα χιλιάδων ηρώων και με μνημεία αφιερωμένα στους νεκρούς του πολέμου του Ειρηνικού (1878). Την πλατεία Συντάγματος και το προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια πεζοί μπορούμε να διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά κτήρια της που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία του Σαντιάγκο: το Μουσείο προκολομβιανής τέχνης, το Δικαστικό μέγαρο, το κτίριο της εφημερίδας “Ελ Μερκούριο” και το μέγαρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Τα βήματά μας θα μας φέρουν στη πλατεία των Όπλων. Πολλά τα αξιοθέατα στη πλατεία αυτή! Διανυκτέρευση

3η ημέρα: 02/01 : ΒΑΛΠΑΡΑΙΣΟ, ΧΙΛΗ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο Βαλπαραΐσο και επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο . Εδώ ξεκινάει η κρουαζιέρα μας . 18.45

4η ημέρα: 03/01 : ΕΝ ΠΛΩ

Η μέρα μας σήμερα είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης του πλοίου . Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα: 04/01 : ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΟΝΤ , ΧΙΛΗ

Με κατεύθυνση βόρεια, θα πλεύσουμε μεταξύ καναλιών, τα οποία σχηματίστηκαν πριν από 12.000 χρόνια, την εποχή των παγετώνων και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε διάφορα είδη της πανίδας της περιοχής, όπως διαφορετικά είδη πουλιών, δελφίνια, θαλάσσιους λέοντες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμα και φάλαινες φονιάδες. Αυτό το μέρος του κόσμου διατηρεί το προνόμιο να συνεχίζει να είναι άγριο, γεγονός που ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς, όπως το Λόρδο Βύρωνα, τον Ιούλιο Βερν και τον Francisco Coloane. Αρχαίοι πολιτισμοί, όπως οι Κawesqar, ζούσαν εκεί μεταξύ του στενού του Μαγγελάνου και του κόλπου de Penas (Κόλπος του Πόνου), στο Yaganes και στο Onas, στη Γη του Πυρός. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα: 05/01 : ΧΙΛΙΑΝΑ ΦΙΟΡΔ

Μια θαλασσινή περιπέτεια ανάμεσα σε φιόρδ, όρμους και κόλπους, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα κανάλια της Παταγονία. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρουαζιέρας και του πολυάριθμου αρχιπελάγους της περιοχής “θα βυθιστείτε” στην απαράμιλλη ομορφιά των καναλιών της Παταγονίας και των αναρίθμητων νησιών, πολλά εκ των οποίων παραμένουν ανεξερεύνητα. Έχοντας βόρεια κατεύθυνση το πλοίο περνάει από τον Πορθμό Reloncavi και τον κόλπο του Ancud. Στον κόλπο του Corcovado υπάρχει το ομώνυμο ηφαίστειο, ύψους 2.300 m. Θα εισχωρήσουμε στο κανάλι Moraleda ή αλλιώς βόρεια του Perez North και στο Νότιο Κανάλι. Στην ηπειρωτική χώρα εκτείνεται, παράλληλα με την παραλιακή γραμμή, επιμήκης ορεινός όγκος ενώ στη θάλασσα συναντάμε τα νησιά Guaitecas. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα ψαροχώρια Puerto Aguirre and Caleta Andrade, για να φθάσουμε στο Puerto Chacabuco μέσω του φιόρδ Aysen. Διανυκτέρευση εν πλω

7η ημέρα: 06/01 : ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ

Διάπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ, ΧΙΛΗ

Το Πούντα Αρένας είναι ο μεγαλύτερος οικισμός στα Στενά του Μαγγελάνου και πρωτεύουσα της περιφέρειας Μαγκαγιάνες ή Λα Αντάρκτικα Τσιλένα της Χιλής. Κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού στην Κόστα Ρίκα, βρίσκεται η Πουνταρένας. Ένα μέρος εξαιρετικό για να δει κανείς τη γηγενή άγρια ζωή, από τους κόκκινους παπαγάλους μέχρι το τζάγκουαρ. Σέρφερ από όλο τον κόσμο θεωρούν αυτή την περιοχή, την καταλληλότερη για σερφ. Ως ένα από τα σημαντικότερα αλιευτικά λιμάνια της χώρας, η Πουνταρένας είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς φρέσκα θαλασσινά, μαγειρεμένα με τοπικές συνταγές. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα: 08/01 : ΟΥΣΟΥΑΙΑ ,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Σε αυτό ακριβώς το σημείο ο ορεινός όγκος της οροσειράς των Άνδεων συναντά τη θάλασσα. Ο δασικός πλούτος της περιοχής φημίζεται για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του. Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν ο ποταμός Λαπατάι και η Πράσινη Λίμνη. Το μέρος αυτό αποτέλεσε καταφύγιο των πρώτων ιθαγενών κατοίκων που άφησαν σημαντικά ευρήματα στην περιοχή. Η Ουσουάια είναι η νοτιότερη πόλη του κόσμου το “τέλος του κόσμου” και πρωτεύουσα της θρυλικής Γης του Πυρός. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Η διώρυγα Beagle σχηματίστηκε από τη διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου, που το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού. Από την Ουσουάια ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Συνεχίζοντας την πορεία μας βόρεια, θα απολαύσουμε τη θέα του κόλπου και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του παγετώνα, όπως αυτοί ξεδιπλώνονται για να συναντήσουν τη θάλασσα. Αν είμαστε τυχεροί θα γίνουμε μάρτυρες του μοναδικού θεάματος της αποκόλλησης τμήματος του παγετώνα. Κατόπιν το ταξίδι μας συνεχίζεται προς τα βορειοδυτικά του καναλιού Beagle,. Οι επόμενοι παγετώνες που μας περιμένουν είναι οι “Romanche”, “Γερμανία”, “Γαλλία”, “Ιταλία” και “Ολλανδία”, που βρίσκονται στην περίφημη “Λεωφόρο των Παγετώνων”. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η ημέρα: 09/01 : ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΧΟΡΝ, ΧΙΛΗ

Παράπλους. Εδώ θα βρούμε το νησί Χορν, το νοτιότερο σημείο του αρχιπελάγους Τιέρα ντελ Φουέγκο και της Αμερικής. Εδώ βρίσκεται η συμβολή αυτού του ποικίλου οικοσυστήματος του Ειρηνικού και του Ατλαντικού Ωκεανού. . Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή καθιστούν τη διάβασή του ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα της ναυσιπλοΐας .Διανυκτέρευση εν πλω

11η ημέρα: 10/01 : ΕΝ ΠΛΩ

Η μέρα μας σήμερα είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης του πλοίου . Διανυκτέρευση εν πλω.

12η ημέρα: 11/01 : ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΝΤΡΙΝ , ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη στην επαρχία Παταγόνια του Τσουμπάτ αποτελεί μια πύλη σε ένα εξωτικό και συναρπαστικό κήπο της Εδέμ. Από εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε την χερσόνησο Βαλντές, το πασίγνωστο καταφύγιο άγριων ζώων και το Πούντα Τόμπο, που φιλοξενεί την μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων Μαγγελάνου στον κόσμο. Το Πουέρτο Μαντρίν είναι μια πόλη στην επαρχία Chubut στην Παταγονία της Αργεντινής. Είναι η πρωτεύουσα της διαμερίσματος Viedma. Είναι ένα σημαντικό κέντρο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τις φυσικές ομορφιές της Χερσονήσου Valdés και την ακτή. Διανυκτέρευση εν πλω.

13η ημέρα: 12/01 : ΕΝ ΠΛΩ

Η μέρα μας σήμερα είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης του πλοίου . Διανυκτέρευση εν πλω

14η ημέρα: 13/01 : ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ, ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Στις 08:00 άφιξη στο Μοντεβιδέο, πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, βρίσκεται στα νότια της χώρας. Η πόλη αυτή είναι γεμάτη από υπαίθριες καφετέριες, μουσεία, γκαλερί τέχνης και πλατείες με ευρωπαϊκές επιρροές και σίγουρα είναι μια πόλη που προσφέρεται για περιπλάνηση.
Το Μοντεβίδεο έχει ένα ευρωπαϊκό στυλ λόγω των πολλών μεταναστών που ήρθαν από την Ευρώπη και ιδιαίτερα από την Ιταλία και την Ισπανία. Ο μισός πληθυσμός της χώρας μένει εδώ. Το κέντρο της πόλης είναι η πλατεία Ανεξαρτησίας, στην οποία υπάρχουν ωραία εστιατόρια, βραδινά μαγαζιά και εμπορικά καταστήματα. Στη μέση της πλατείας βρίσκεται το μαρμάρινο μνημείο του εθνικού ήρωα της ανεξαρτησίας Jοse Gerνasiο Αrtigas. Την Puerta de la Cuidadela, μια λίθινη πύλη που αποτελεί μοναδικό υπόλειμμα του αποικιακού φρουρίου που κατεδαφίστηκε το 1833, το 26όροφο Palazio Salvo, που θυμίζει φουσκωμένο διαστημόπλοιο έτοιμο για απογείωση και που όταν εγκαινιάστηκε το 1927 ήταν το ψηλότερο κτίριο της Νότιας Αμερικής, καθώς και το μεγαλόπρεπο Teatro Solis. Εκεί βρίσκεται και η πλατεία Συντάγματος με τον Καθεδρικό Ναό και το παλιό Δημαρχείο της πόλης. Διανυκτέρευση εν πλω .

15η ημέρα: 14/01 : ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ , ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .
Η πόλη του Μπουένος Άιρες, γνωστή για τα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια, την έντονη ζωή και το ταγκό. Το Μπουένος Άιρες είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής, η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι στη χώρα, από τις πιο πλούσιες πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Θεωρείται το «Παρίσι της Νοτίου Αμερικής», με ατμόσφαιρα περισσότερο ευρωπαϊκή παρά νοτιοαμερικανική, γνωστή για την αρχιτεκτονική της, τη νυχτερινή ζωή και τα πολιτιστικά δρώμενα. Έχει πολλά αξιοθέατα μεταξύ των οποίων, το μουσείο Εβίτα στην πλατεία Πλάζα ντε Μάγιο, τη μοντέρνα περιοχή Ρεκολέτα με τα εκλεπτυσμένα καταστήματα και εστιατόρια . Στο Μπουένος Άιρες μπορεί να δεί κάποιος το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Πρόταση για Tango show ..σε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ .. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: 15/01 : ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ

Προτείνουμε εκδρομή στους Γκαούτσος. Καλοψημένα steaks στη γη των Αργεντίνων καουμπόηδων.
Επιδέξιοι στον χειρισμό του λάσου, γενναίοι και μάλλον, απείθαρχοι, οι Γκάουτσος γνωρίζουν την τέχνη της αγελαδοτροφίας στις απέραντες πάμπες καλύτερα από τον καθένα. Σήμερα πραγματοποιούμε ακόμα μια μοναδική εκδρομή, αφιερώνοντας τη μέρα μας στη γνωριμία με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Αργεντίνων «Καουμπόηδων». Στα highlights της εκδρομής μας είναι η επίσκεψη σε μια από τις καλύτερες φάρμες της περιοχής. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε να γευτούμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και τα περίφημα αργεντίνικα ψητά με την εξαιρετική μέθοδο εκτροφής, στο όνομα των οποίων ορκίζονται οι πιο μυημένοι λάτρεις της κρεατοφαγικής κουζίνας.

17η ημέρα: 16/01 : ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ- ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

18η ημέρα: 17/01 : ΑΘΗΝΑ

Επιστροφή στην Αθήνα με πολλές …πολλές παραστάσεις από το ταξίδι μας .

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

  • 2 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο σε ξενοδοχείο 4*
  • 2 διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες σε ξενοδοχείο 4*
  • 12 διανυκτερεύσεις στο Κρουαζιερόπλοιο

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο :                         4,950 €

Διαφορά μονόκλινου :                                               +2,100 €

Διαφορά εξωτ. καμπίνα:                                             +320 €

Διάρκεια Εκδρομής
30/12/2022 - 17/1/2023
( 19 ΗΜΕΡΕΣ – 16 ΝΥΧΤΕΣ )
( 13 ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)
Τιμή ανά άτομο
από 4.950 €
Αναχωρήσεις
ΑΘΗΝΑ 30/12/2022