21-28 Οκτωβρίου 2022

Μαρόκο

Περιγραφή Προορισμού

Στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Αφρικής και Μεσογείου-Ατλαντικού, το Μαρόκο γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας πολλούς κατακτητές και εποίκους, καθένας από τους οποίους άφησε τα ίχνη του στον πολιτισμό και στις συνήθειες των κατοίκων του. Έρημος, βουνά και οάσεις, πολύχρωμες αγορές, κάσμπες και μεντίνες, αυτοκρατορικές πόλεις, γραφικά χωριά και βεδουίνοι, ένα ταξίδι στα όρια Δύσης και Ανατολής, που θα σας συναρπάσει! Η βασική πύλη εισόδου της χώρας με το εξωτικό όνομα και τους συνειρμούς που φέρνει στον νου, η Καζαμπλάνκα, το παλάτι και η κάσμπα της πρωτεύουσας Ραμπάτ, τα παλιά “αμαρτωλά” καφενεία της θρυλικής Ταγγέρης, η χιονοσκεπής οροσειρά του Άτλαντα, το περίφημο “Μπλε Χωριό” Σεφσαουέν, η καυτή έρημος με τις καμήλες και οι κόκκινοι αμμόλοφοι της Μερζούγκα, τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τις συντεχνίες στη μεντίνα της Φες, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, ο “Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες” μεταξύ Ερφούντ και Ουαρζαζάτ, η καστροπολιτεία Εσσαουίρα με το νησιώτικο χρώμα, τα σουκ και η μεγαλειώδης “Πλατεία των Θαυμάτων” στο απαράμιλλο Μαρρακές… το Μαρόκο είναι μια χώρα, όπου ο μυστικισμός και ο παράδεισος των αισθήσεων μαγνητίζει!

ΠΤΗΣΕΙΣ:

 • Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη 21 Οκτωβρίου 18:20 – 19:55
 • Φρανκφούρτη – Καζαμπλάνκα 21 Οκτωβρίου 22:05 – 00:35
 • Καζαμπλάνκα – Ζυρίχη 28 Οκτωβρίου 09:55 – 14:15
 • Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη 28 Οκτωβρίου 17:25 – 20:40

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με φόρους
 • Ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Είσοδος στο Βania Palace-Dar Sidi Said και στο Φεζ Bou Inania
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ταξιδιού

1η ημέρα: 21/10 Αναχώρηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και πτήση για την Καζαμπλάνκα, μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 22/10 Καζαμπλάνκα — Ταγγέρη 338km

Πρωινό και ξενάγηση στη Καζαμπλανκα την μεγαλύτερη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη του Μαρόκου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Ραμπάτ, πρωτεύουσα και μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου. Άφιξη και γνωριμία με την Μαροκινή πρωτεύουσα Ραμπάτ. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε κατά μήκος του Ατλαντικού με προορισμό μας το βορειότερο σημείο της χώρας την ξακουστή Ταγγέρη, την πύλη της Αφρικής προς την Ευρώπη.

3η ημέρα: 23/10 Tαγγέρη — Φέζ 399km

Μετά το πρωινό ξεκινάμε το οδοιπορικό μας ανακαλύπτοντας έναν άλλο κόσμο, η «Γαλάζια κόρη της Ανδαλουσίας», το Σεφσαουέν, το μπλε μαργαριτάρι του Μαρόκου, που προσπαθεί να διατηρηθεί αμόλυντο από τον απίστευτο τουρισμό του Νότου και να κρατήσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Volubilis, μια από τις καλύτερα διατηρημένες Ρωμαϊκές πόλεις της Αφρικής, για να επισκεφτούμε τις διάσημες αρχαιότητες της. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Meknes, τη μικρότερη από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου, πρωτεύουσα του Σουλτάνου Ισμαήλ. Επίσκεψη της πόλης που ήταν η αρχαία Iσμαηλική πρωτεύουσα. Θα δούμε τα τεμένη με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Maghreb και τους στάβλους του Μουλά Ισμαήλ. Θα επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά τείχη, την πλατεία Volubilis, καθώς και τις εντυπωσιακές πύλες Bab Lakhmiss και Bab Mansour και στο εσωτερικό τους θα ανακαλύψουμε την Πύλη Ελ Μανσούρ καθώς και το Μαυσωλείο του Μουλάι Ισμαήλ με κατάληξη στο γειτονικό Φεζ. Άφιξη στο Φεζ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 23/10 Tαγγέρη — Φέζ 399km

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ, την πόλη µε τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική Μεδίνα του αραβικού κόσµου, µε χιλιάδες souks (οι ανοιχτές αγορές στα σοκάκια), ιστορικά µνηµεία, παλάτια και τζαµιά, είναι ένα ομαλό ίσως πέρασμα από τα δεδοµένα της Δύσης σε πρωτόγονες εξωτικές κουλτούρες και µια πρώτη επαφή µε την Αφρικανική κουλτούρα. Λέγεται ότι αν δεν δεις τη Φεζ, δεν έχεις δει το Μαρόκο! Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε ένα αρωματικό τσάι με μέντα σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο, ή να εξερευνήσουμε τα στενά της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η ημέρα: 25/10 Φεζ — Μαρακές 530km

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας προς το υπέροχο Μαρακές, γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου”. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα όρη του Άτλαντα, θα σταματήσουμε στο Ifrane , για να θαυμάσουμε το «Ελβετικό τοπίο» σε υψόμετρο 1.650m και στο Μπένη Μελάλ, την ιστορική πόλη στην καρδιά του Μαρόκου, πλούσια σε μνημεία της περιόδου των Ισμαηλίων (17ος αιώνας) και των Αλμοραβιδών. Το βράδυ θα φτάσουμε στο κοσμοπολίτικό Μαρακές. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου, με το κόκκινο χαρακτηριστικό του χρώμα, που σύμφωνα με τον θρύλο, όταν κάρφωσαν το μιναρέ της Κουτούμπια μάτωσε τόσο που έβαψε τα πάντα κόκκινα. Άφιξη και τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο

6η ημέρα: 26/10 Mαρακές

Σήμερα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μέρες μας στο Μαρόκο, ημέρα που θα γνωρίσουμε το μαγικό Μαρακές. Το πιο αξιοσημείωτο σημείο της πόλης είναι το ΤΖΕΜΑΑ ΕΛ ΦΝΑ, μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο της μεδίνας που είναι βγαλμένη από παλιό αραβικό παραμύθι. Είναι σαν μια θεατρική σκηνή γεμάτη από ζογκλέρ, γητευτές φιδιών, ακροβάτες και φαρμακοτρίφτες που φτιάχνουν μαγικά φίλτρα. Είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να κάνετε ένα παραδοσιακό σχέδιο με χένα ή να ξεφύγετε από τον χαμό πίνοντας ένα καφέ ή ένα τσάι σε μία από τις ταράτσες των γύρω κτιρίων. Το βράδυ μετά το δείπνο μας στο ξενοδοχείο μπορούμε όσοι επιθυμούμε , προαιρετικά να παρακολουθήσουμε ένα φολκλορικό show στο ChezAli που μας μεταφέρει στις χίλιες και μία αραβικές νύχτες με χορούς της κοιλιάς και αραβικά άλογα και καμήλες σε ένα διαφορετικό θέαμα. Επιστροφή για δείπνο στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: 27/10 Μαρακές – Εσσαουίρα 254km

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε μια ολοήμερη εκδρομή στο “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως ονομάζουν οι ντόπιοι, την αποικιακή Essaouira που σημαίνει καλοσχεδιασμένη και είναι χτισμένη πάνω στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού. Η Εσαουίρα συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η πόλη που η ζεστασιά της ζωής, η ηρεμία, η ομορφιά του τοπίου προσελκύουν τους καλλιτέχνες. Η Εσαουίρα είναι και εμπορικό κέντρο όπου οι τεχνίτες του εβένου δουλεύουν το ξύλο της αργανίας και της τούγιας , από το γειτονικό δάσος και τα καλύπτουν με έβενο, ακαζού και ασήμι και δημιουργούν έργα τέχνης. Είναι η μεγαλύτερη πόλη των σέρφερ στην Αφρική όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες για σέρφινγκ όλο τον χρόνο. Είναι η περιοχή όπου καλλιεργείται το φυτό αργκάν από όπου βγαίνει το αργκανέλαιο. Επιστροφή στο Μαρακές για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: 28/10 Επιστροφή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις της επιστροφής

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

 • Καζαμπλάνκα: Hotel Mogador 5*
 • Ταγγέρη: Hotel Royal Tulip City Center 5*
 • Φεζ: Palais Medina 5*
 • Mαρακές: Κenzi Rose Garden 5*

Tιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 1590 €
Διαφορά μονόκλινου: 490 €

Διάρκεια Εκδρομής
8 ΗΜΕΡΕΣ - 7 ΝΥΧΤΕΣ
Τιμή ανά άτομο
από 1590 €
Αναχωρήσεις
21-28 Οκτωβρίου 2022