23 - 30 Νοεμβρίου

Άγιοι Τόποι

Περιγραφή Προορισμού

Είναι διαπιστωμένο ότι σκοπός και όνειρο ζωής για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό είναι να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ και να βρεθεί στους Αγίους Τόπους όπου έζησε ο Ιησούς Χριστός. Στο Τhea Travel συνεργαζόμαστε με τους πιο έμπειρους αρχηγούς – ξεναγούς στα Ιεροσόλυμα και κατέχουμε πολυετή δραστηριότητα στα προσκυνήματα για να είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε την εμπειρία να βιώσετε από κοντά όλα τα γεγονότα της Αγίας Γραφής. Μαζί θα βαδίσουμε στα μέρη όπου γεννήθηκε, έζησε, δίδαξε, θαυματούργησε, έπαθε, σταυρώθηκε, ενταφιάστηκε και αναστήθηκε ο ΚΥΡΙΟΣ.

AEGEAN Α3 548  Θεσσαλονίκη — Τελ Αβίβ    07.35 π.μ  —  09.35 π.μ

AEGEAN Α3 549  Τελ Αβίβ — Θεσσαλονίκη    10.35 π.μ  —  13.00 μ.μ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Σε όλα τα αεροπορικά εισιτήρια περιλαμβάνεται 1 αποσκευή έως 23 κιλά και 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Διαμονή στο ST. MICHAEL BETHLEHEM 4 αστέρων,ημιδιατροφή.
 • Ταξιδιωτική βασική ασφάλεια και ασφάλεια αστικής, επαγγελματικής ευθύνης.
 • Μετάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα.
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις.
 • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό, ξεναγό.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό.
 • Μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη Τιβεριάδα 15€.
 • To γεύμα με ψάρι στη λίμνη Τιβεριάδα 25€
 • Tο τελεφερίκ για το Σαραντάριο όρος 13€.
 • Τα φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι 15€

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στο προσκύνημα, μπορούν να συμμετέχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

 • Οι προσκυνητές πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Οι ασφάλειες δεν καλύπτουν περιπτώσεις επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών. Ρωτήστε μας για τις αναλυτικές καλύψεις εάν το επιθυμείτε.
 • Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται , παραδίνονται μετά τις 12:00 μ.μ.
 • Ο υπεύθυνος του γραφείου έχει δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εάν σοβαροί λόγοι το επιβάλλουν, αλλά πάντοτε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

1η HΜΕΡΑ.ΤΕΤΑΡΤΗ  23 /11

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία 05.30 π.μ. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και εισιτηρίων, πτήση με AEGEAN Α3 548  ώρα  07.35 π.μ  για Τελ Αβίβ . Άφιξη,  09.35 π.μ  στο αεροδρόμιο BEN GURION, επιβίβαση στο λεωφορείο. .  Στάση για προσκύνημα στη Λήδα στον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Επίσης στην αρχαία πόλη Ιόππη, για να προσκυνήσουμε στο ναό των Αρχαγγέλων, μικρή περιήγηση στην πόλη του ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος  ,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ.ΠΕΜΠΤΗ   24/11

ΙΕΡΙΧΩ: Πρωινό  και στη συνέχεια αναχώρηση για την αρχαιότερη των πόλεων, την Ιεριχώ. Προσκύνημα στα μοναστήρια: Αγίου Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στην άρια χαράδρα Αινών στην έρημο της Ιουδαίας. Στο Σαραντάριο  Όρος ή όρος των πειρασμών, εκεί όπου ο Κύριος νήστεψε 40 μέρες και νύχτες πριν το κοσμοσωτήριο έργο του. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου με τη συκομουριά του Αρχιτελώνη Ζακχαίου. Θα καταλήξουμε στο αγέρωχο και φιλόξενο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Θα επισκευτούμε το πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Επίσης θα προσκυνήσουμε στη μονή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία στέκει  σαν Ρωμαϊκό φρούριο στην απεραντοσύνη της ερήμου της Ιουδαίας. Κατά την επιστροφή μας προς Iεροσόλυμα, προσκύνημα στη Μονή της Μάρθας και Μαρίας, αδελφές του Αγίου Λαζάρου, στη Βηθανία και στο Όρος των Ελαιών στη μικρή  Γαλιλαία και στη Μονή Αναλήψεως του Κυρίου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η HΜΕΡΑ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 /11

Πρωινό . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη ΒΗΘΛΕΕΜ: Προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γέννησης του Κυρίου στο Σπήλαιο των Οστών των νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης. Προσκύνημα επίσης στα μοναστήρια: Αγίου Σάββα, Αββά Θεοδοσίου, χωριό των ποιμένων. Στάση για αναμνηστικά από τη Βηθλεέμ. Προσκύνημα στις ιερές μονές: Συμεών του Θεοδόχου, Τιμίου Σταυρού  και  Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Στο Λόφο Σιών θα ξεναγηθούμε στο Υπερώο, στον τάφο του Δαβίδ, στο σπίτι που κοιμήθηκε η Παναγία. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ.ΣΑΒΒΑΤΟ  26/11

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Πρωινό  και στη συνέχεια μετάβαση για προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, το σημείο εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου και το υπόλοιπο συγκρότημα. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα κάνουμε στάσεις στα σημεία όπου ο ΧΡΙΣΤΟΣ, συνάντησε την Μητέρα του, την Αγία Βερονίκη και τον Σίμωνα τον Κυρηναίο ο οποίος τον βοήθησε από το βάρος του Σταυρού. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο, τη φυλακή του Χριστού και τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Θα δούμε την Προβατική κολυμβήθρα και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία (των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας). Επίσης διασχίζοντας την οδό του μαρτυρίου θα δούμε το τείχος των δακρύων και τα τεμένη του Ομάρ και Ελ Άξα. Θα περάσουμε από την πύλη του Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στη Γεσθημανή στον Τάφο της Παναγίας, στην εικόνα της Ιεροσολυμίτησας, στον κήπο της προδοσίας, στον Ναο των Εθνών και στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η  ΜΕΡΑ.ΚΥΡΙΑΚΗ   27/11

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ: Πρωινό  και στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της  Γαλιλαίας. Θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί, στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Προαιρετική μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη της Τιβεριάδας  και στάση για γεύμα αν ο χρόνος το επιτρέπει. Θα δούμε επίσης από μακριά το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριος είπε τους μακαρισμούς, το χώρο των πεντακισχιλίων, όπου ο Κύριος έκανε το θαύμα πολλαπλασιασμού των 5 άρτων και 2 ψαριών και χόρτασαν  5000 άνθρωποι, εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά.

Θα επισκεφθούμε τη Μονή των Αποστόλων στην Καπερναούμ, όπου ο Κύριος θεράπευε τον παραλυτικό και τη μονή των Αποστόλων στην πόλη Τιβεριάδα, δίπλα στη λίμνη, όπου ο Κύριος εμφανίστηκε στους μαθητές του μετά την Ανάστασή του. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ.ΔΕΥΤΕΡΑ  28/11

ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ- ΜΠΟΥΡΚΙΝ :Πρωινό . .Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, στο φρέαρ του Ιακώβ στο ναό της Αγίας  Φωτεινής οπού θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. Θα επισκεφθούμε επίσης εάν ο χρόνος και η κατάσταση το επιτρέπει, την Σεβάστεια και θα προσκυνήσουμε στον τάφο και στη φυλακή του Τιμίου Προδρόμου. Θα συνεχίσουμε το προσκύνημά μας , στο χωρίο Μπουργκίν αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, στο σημείο όπου ο Χριστός εθεράπευσε τους δέκα λεπρούς. Δείπνο, διανυκτέρευση..

 

7η ΜΕΡΑ.ΤΡΙΤΗ   29/11

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ:  Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μετάβαση στην παλιά πόλη, επίσκεψη στο Πατριαρχείο μας, ευχή από την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο Γ.  Προσκύνημα στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Κων/νου και Ελένης  και Αγίας Θέκλας.  Στη συνέχεια μετάβαση για ολοήμερο προσκύνημα στην παλιά πόλη. Θα έχουμε την ευκαιρία και το χρόνο να προσκυνήσουμε σε πολλά άλλα μικρά μοναστήρια μέσα στην παλιά πόλη: Άγιο Ευθύμιο, Παναγία Σαϊντανάγια, Μεγάλη Παναγία, ιερά μονή Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Χαραλάμπους, Τιμίου Προδρόμου. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη, για να ψωνίσετε αναμνηστικά και ευλογίες από την ΑΓΙΑ ΓΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ.ΤΕΤΑΡΤΗ  .30/11  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Πρωινό .Στη συνέχεια  αναχώρηση για το αεροδρόμιο BEN GURION.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 950 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 200 €

 • Διαμονή στο ST. MICHAEL BETHLEHEM 4 αστέρων
 • Ημιδιατροφή
Διάρκεια Εκδρομής
8 ΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ
Τιμή ανά άτομο
Από 950€
Αναχωρήσεις
Από Θεσσαλονίκη 23 / 11