Skip to main content

Γιατί όλοι θέλουμε να βλέπουμε φωτογραφίες από τα προηγούμενά μας ταξίδια!

#1 Mία (compact) μικρή μηχανή αλλά και ένα κινητό νέας τεχνολογίας μπορούν να κάνουν την δουλειά.

Αυτό που πάντα μας δυσκόλευε σχετικά με τις μηχανές ήταν προβληματισμοί του τύπου ‘’Και που να την βάλω’’, ‘’Ας την αφήσω μωρέ, θα έχουν οι άλλοι’’ ‘ή ‘’αν την ξεχάσω και μου την κλέψουν’’ κ.α.

Οπότε μία βολική μικρή συσκευή που είναι πάντα πάνω μας είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν μηχανές compact που προσφέρουν σχεδόν αυτό που λέμε επαγγελματικές δυνατότητες και χωρούν στην τσέπη. Πλέον υπάρχουν φωτογραφικές μηχανές σε μέγεθος κινητού, που δεν θα σε στερήσουν να φωτογραφίσεις, ‘’αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν.” Άρα μην σκας.. Αλλά και τα κινητά πλέον, ακόμη και χαμηλού κόστους, έχουν εξελιχθεί στις φωτογραφικές τους δυνατότητες, που μπορεί να έχει εξίσου πολύ ωραία αποτελέσματα ειδικά αυτά με ευρυγώνιο, στάνταρ αλλά και τηλεφακό. Συν το πρακτικό κομμάτι, που ούτως η αλλιώς, το κινητό το παίρνεις παντού.

#2 Ψάξτε πριν πάτε στον προορισμό, που & πότε έχουν βγει οι καλύτερες φωτογραφίες.

Δεν γίνεται να πας στο Παρίσι και να μην βγεις μία ωραία φωτογραφία στο Πύργο του Άιφελ, αλλά δεν γίνεται και να μην βγάλεις μία φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. Με μία έρευνα στο διαδίκτυο, λίγο πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, ψάξε και βρες, έστω και από το Google, σημεία και ώρες που έχουν βγει φωτογραφίες πανέμορφες και κυρίως που αρέσουν σε σένα, ώστε να είσαι να πετύχεις και εσύ όταν το επισκεφθείς από κοντά, την καλύτερη εικόνα.

#3 Τι να το κάνεις το ‘’εργαλείο’’ αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς.

Όλοι έχουμε μία φωτογραφία, που ενδεχομένως την σβήσαμε, που σε κάποια γωνία.. Τσουπ! Να ένα δαχτυλάκι! Ή κάποια φωτογραφία τόσο θολή που έχεις αμφιβολίες αν είσαι ή όχι στην φωτογραφία. Ακόμη και να ‘’επενδύσεις’’ σε μία καλή φωτογραφική μηχανή, αν δεν ξέρεις να την χρησιμοποιείς, θα απογοητευτείς γιατί δεν  παίρνεις αυτό που περίμενες. Εφόσον λοιπόν μένουμε #MenoumeSpiti, στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά ελληνικά βίντεο-μαθήματα,  ενδεχομένως και online-μαθήματα από έμπειρους φωτογράφους, που θα σου δώσουν γνώση επάνω στην τεχνική της φωτογραφίας.

#4 Μην δεσμεύεις το πρόγραμμα των υπολοίπων, για να βγάλεις την ‘’τέλεια’’ φωτογραφία.

Aν έχεις στο μυαλό σου να δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο για να βγάλεις φωτογραφίες κάτι που το περίμενες πολύ καιρό, ενώ όμως ταξιδεύεις με άλλους, καλύτερα να τους αφήσεις να συνεχίσουν το πρόγραμμα τους, όπως ακριβώς το έχουν σκεφτεί, ώστε να μπορέσεις  να ασχοληθείς και εσύ με αυτό που σε ευχαριστεί, χωρίς να τους καθυστερείς. Πολλοί είναι εκείνοι, που θέλουν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα, χωρίς να χάνουν χρόνο σε φωτογραφίες ή ψώνια.

#5 Να έχετε πάντα διάθεση για εξερεύνηση… μπαταρία & μνήμη.

Ουκ ολίγες φορές και ενώ έχουμε βρεθεί σε ένα επίγειο παράδεισο ενώ κάνουμε hiking στον Όλυμπο και θέλουμε να βγάλουμε μία φωτογραφία, βγάζουμε το κινητό και εκείνη την στιγμή σβήνει από μπαταρία ή η μνήμη είναι πλήρης… Για να μην χάσεις αναγκαστικά την εικόνα ή να χρειαστεί να αντικαταστήσεις μία εξίσου ωραία εικόνα με αυτήν, φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος για το μέρος αλλά και τον εξοπλισμό σου.

 

Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Νικόλα Οικονόμου για τις χρήσιμες συμβουλές και την φωτογραφία στο εξώφυλλο. Υλικό από την δουλειά του θα βρείτε στην σελίδα του στο Facebook και το Instagram.